FunTomas: jo, to je ono, díky za odkaz
Cztwerec: jsem dlouhodobý pesimista, ale tady bych s tebou nesouhlasil. Nebude to samozřejmě hned, ale věřím že to půjde.
Mapa veřejného osvětlení
Re: Mapa veřejného osvětlení
William Optics FluoroStar 110, AFR-IV, ASI533MM Pro, EQ-6 R, Berlebach Planet, SVBony SV305M Pro, Intel NUC, DeepSkyDad AF3 a pár dalších kravin vlastní výroby
Astrofotky
Astrofotky
Je tomu chvili, co jsem tu psal o tom, co mi napsali z olomouckeho magistratu. A hle, dnes nechtena zkouska bezpecnosti a kameroveho systemu v praxi. Vracim se kolem osme domu a na velke svetelne velmi dobre osvicene krizovatce me slovne napadla skupina mladiku kvuli memu respiratoru, kdybych nesel dal, tak se chteli poprat, zavolal jsem policii a nahlasil jsem je a kam maji namireno. Za hodinu mi z policie volali zpatky, ze ta skupina o 200 metru dal nekoho skutecne fyzicky napadla, a to pred velkym obchodakem, tedy opet dobre osvetlene misto, jestli jsem to nevidel. Samozrejme slavne mestske kamery starajici se o nasi bezpecnost videly uplne h...
Ano, tak nějak to je. Politici, i ti regionální, pochopili, že hodně lidí se dá dobře ovlivnit za použití základního instinktu - strachu. Jednou to jsou za hranicemi zavilí muslimští migranti, podruhé nepřízpusobiví, jindy obecně zloději. A tak se nabídne řešení slibem - já se postarám o vaši bezpečnost - někdy stačí jen ten vágní slib čehosi, jindy se svítí kde se dá a co to dá. Teplá, dobře placená a pohodlná židle převáží nad "nějakou" přírodou a nad několika trumpety s dalekohledy už vůbec. Takto se volí prezidenti, senátoři, primátoři i starostové. Je to vyzkoušené a funguje to.
V malé obci se dá domluvit zhasínání světel, s velikostí obce problém roste.
V malé obci se dá domluvit zhasínání světel, s velikostí obce problém roste.
- Pepa217
- Věk: 38
Ahoj,
chci se zeptat, jestli je tohle téma mrtvé nebo jste "díky" cenám energií zaznamenali nějaký pokrok, ale třeba Topolná nezhasíná
chci se zeptat, jestli je tohle téma mrtvé nebo jste "díky" cenám energií zaznamenali nějaký pokrok, ale třeba Topolná nezhasíná
SW DOB 12" GoTo, Leica Vario Zoom ASPH (8,9mm - 17,8mm), TS WA 30mm, PanaView 26mm, Meopta 13mm, OMEGON 6mm LE, TELEVUE 3-6mm NAGLER ZOOM
Ano zaznamenal jsem a je toho spousta, zhasínají se památky, v obcích VO od 23 -5 a snad toho bude přibývat. https://www.lupa.cz/aktuality/zizkovska ... Q44kZeOG6g
Naopak P5 jde absolutne proti proudu a navrhuje na Smichovske strane stálou expozici Light Removes Darkness. Projekt počítá s 60-80 lampamy VO navodile směrovaných a s různým spektrem.
Zastupitelé kroutí hlavami, že tohle přese LP zvýšit nemůže, vždyt je to "umělecká instalace"
Naopak P5 jde absolutne proti proudu a navrhuje na Smichovske strane stálou expozici Light Removes Darkness. Projekt počítá s 60-80 lampamy VO navodile směrovaných a s různým spektrem.
Zastupitelé kroutí hlavami, že tohle přese LP zvýšit nemůže, vždyt je to "umělecká instalace"